Comparator tarife energie electrica si gaze naturale

Avantajele alegerii furnizorului de energie electrica

Noi, cei de la Economielaenergie, suntem puternici sustinatori ai alegerii furnizorului de energie electrica a consumatorilor de pe piata reglementata din Romania. Incepand cu 1 ianuarie 2021, consumatorii de energie au optiunea de a alege de unde cumpara electricitate. In loc sa opereze un monopol, un sistem reglementat inseamna ca furnizorii de energie trebuie sa concureze intre ei pentru a castiga contracte cu consumatorii, rezultand, astfel, o calitate mai buna a serviciilor si, in general preturi mai mici.

Credem ca alegerea furnizorului de energie ofera o sumedenie de oportunitati pentru consumatori. De la liberalizarea pietei, peste 50% din romani au semnat un contract de furnizare a energiei electrice.

Pana acum, probabil nu te-ai gandit niciodata prea mult de unde provine energia electrica si pentru ce platesti exact factura. Probabil, de cele mai multe ori, pur si simplu ai platit factura, fara sa iei in considerare modul in care este calculata, si de ce.

Plata pentru energia electrica nu mai trebuie insa sa fie astazi asa. Acum ai posibilitatea de a-ti alege propriul furnizor. Iata care sunt principalele avantaje ale posibilitatii alegerii furnizorului de energie electrica:

✅ Alegand furnizorul dorit, puterea este in mainile tale

In mod traditional, nu ai avut niciun cuvant de spus atunci cand tebuia sa platesti energia electrica. Acum insa lucrurile s-au schimbat, tu, in calitate de consumator, poti decide unde sa platesti si ce tarif dorit ai pentru plata facturilor la curent. Datorita pietei reglementate, ai posibilitatea de a alege furnizorul dorit de pe piata libera.

✅ Beneficiezi in continuare de factura la cel mai bun pret

Da, schimbarea este uneori grea si anevoioasa. Nu si in cazul schimbarii furnizorului de energie electrica. Acum, schimbarea se poate face online, direct din confortul casei. Alegerea sau modificarea furnizorului de energie nu trebuie sa iti perturbe rutina. In plus, serviciul de energie ramane in continuare neintrerupt iar factura va continua sa vina conform noului contract, de la noul furnizor.

✅ Schimbarea furnizorului de energie te poate ajuta sa obtii tarife mai mici, fixe

Esti frustrat de fluctuatiile preturilor si tarifelor la energie? Te-ai saturat sa platesti prea mult la curent de la o luna la alta? Multi furnizori din zona in care locuiesti iti pot oferi, probabil, un cost mai mic, fix pe perioada contractuala. Tot ce trebuie sa faci este sa accesezi un comparator de energie electrica pentru a alege cel mai mic tarif.

✅ Acces la posibilitati de economisire mai mari

Atunci cand alegi furnizorul de gazduire potrivit, vei fi tratat ca atare – un partener si un client. Iar furnizorul de energie va fi mereu in cautare de tarife bune si cele mai avantajoase oferte pentru tine, pentru a te pastra in continuare in baza lor de clienti.